بیمه آسانسور چیست؟
بیمه آسانسور چیست؟ در سایت آکادمی بیمه به پوشش های بیمه آسانسور می پردازیم.
با توجه به تغییر سبک زندگی افراد و زندگی در برج ها و آپارتمان ها، استفاده از بیمه آسانسور به یک امر ضروری تبدیل شده است. این وسیله پر استفاده ممکن است به هر دلیلی، خسارات جانی و مالی مختلفی را داشته باشد. بیمه آسانسور می تواند راه حلی برای کاهش نگرانی و هزینه ها و خسارتهای جانی و مالی آسانسور باشد.
بیمه آسانسور چیست؟ و تهیه آن بر عهدهی چه کسی است؟
برای برخی از افراد پیش آمده که ساعت ها به علت خرابی آسانسور در آن گیر کرده اند و تجربهی تلخی دارند. لازم است بدانید که مسئولیت تمامی اتفاقات احتمالی در آسانسور بر عهده مدیریت ساختمان، مالک، شرکتهای سرویس و نگهداری آسانسور است.
وظیفه مدیریت ساختمان برای خطرات احتمالی، خرید بیمه آسانسور است. مدیر ساختمان میتواند در شرایط خاص از بیمه برای پرداخت خسارت کمک بخواهد. اگر در یک ساختمان یا آپارتمان زندگی کرده باشید، حتما مدیر ساختمان داشته اید و از وظایف آن آگاه هستید. مدیر ساختمان در کنار وظایف معمول، تعهداتی را در رابطه با بیمههای آسانسور دارد که به آنها اشاره میکنیم.
- داشتن گواهی استاندارد از بدو نصب و راهاندازی آسانسور الزامی است. این گواهی باید توسط موسسه استاندارد ایران بررسی و کنترل شود.
- مدیر ساختمان برای سرویس و نگهداری آسانسور باید با شرکت های دارای مجوز فعالیت از وزارت صنایع و معادن قرارداد ببندد. این شرکتها پس از عقد قرارداد برای بررسی آسانسور به محل مربوطه مراجعه کرده و اقدامات لازم را برای بهبود شرایط آسانسور انجام میدهند.
- مدیر ساختمان وظیفهی تهیه ی بیمه مسئولیت آن آسانسور را به عهده دارند.
- گاهی در بعضی از ساختمان ها بیش از یک آسانسور وجود دارد. در این صورت با توجه به مشخصات هریک از آن ها باید بیمه جداگانه تهیه شود.
پوششها و سقف تعهدات بیمه مسئولیت آسانسور چگونه است؟
با توجه به مشخصات فنی آسانسور، بیمه صادر می شود. مثلا برای آسانسورهای نفربر تعداد افرادی که مجاز هستند از آسانسور استفاده کنند، در مشخصات فنی آن درج شده است. در بیمه حمل بار بیمهگذار میتواند در کنار پوششهای مالی از پوششهای جانی نیز استفاده کند.
پوششهای جانی و مالی بیمه آسانسور در برابر بیمهگذاران:
- پوشش فوت
- پوشش نقص عضو
- پوشش هزینه های پزشکی
- پوشش خسارت مالی برای آسانسورهای باربر
- میزان تعهدات در هر قرارداد بر اساس مشخصات و شرایط فنی آسانسور مربوطه و شرایط درخواست بیمهگذار مشخص میشود.
پرداخت غرامت و نقص عضو بر اساس نرخ دیه است. نرخ دیه در ماه های عادی و حرام هر ساله توسط قوه ی قضاییه اعلام می شود.
بیمه مسئولیت آسانسور بر اساس ظرفیت آسانسور و میزان تعهدات فوت و نقص عضو (دیه) و همینطور حداکثر هزینه پزشکی قابل پرداخت محاسبه می شود. با توجه به افزایش نرخ تورم و همچنین افزایش مبلغ دیه به صورت معمول در هر سال، هزینه بیمه آسانسور هم افزایش می یابد.
قیمت بیمه آسانسور بر اساس چه فاکتورهایی محاسبه می شود؟
- نوع کاربری آسانسور
- ظرفیت آسانسور بیمه شده
- میزان تعهدات مورد نظر بیمه گذار
- تعداد طبقات توقف
- سن آسانسور
علاوه بر موارد گفته موارد دیگری نیز تاثیرگذار هستند.
در برخی از شرکت های بیمه موارد زیر به حق بیمه آسانسور اضافه می شود:
- چنانچه کابین آسانسور بیمه شده در نداشته باشد، به نرخبیمه آسانسور به میزان پنج درصد افزایش می یابد.
- نرخ حق بیمه آسانسور برای ساختمانهای تجاری و اداری، ده درصد افزایش مییابد.
- اگر این بیمه برای ساختمانهای بالای ۱۰ طبقه استفاده شود، حق بیمه ده درصد افزایش مییابد.
- چنانچه مسئولیت نصاب نگهدارنده و سرویس کار نیز تحت پوشش قرار بگیرد، باید در زمان پرداخت حق بیمه بیست درصد بیشتر آن را بپردازید.
همچنین برای محاسبه بیمه آسانسور باید تعهدات پزشکی مورد درخواست و ظرفیت آسانسور را درنظر بگیرید.
بیمه آسانسور را از کدام شرکت های بیمه می توان تهیه کرد؟
بیمه آسانسور یکی از انواع بیمه های مسئولیت است. تقریبا همه شرکت های بیمه این نوع بیمه نامه را ارائه میکنند.
مدارک لازم برای دریافت خسارت حوادث بیمه آسانسور
اگر حادثهای در زمان استفاده از آسانسور اتفاق افتاد، باید تا ۵ روز کاری به صورت کتبی اتفاق رخ داده را به شرکت بیمه اطلاع دهید. با توجه به نوع حادثه مدارک زیر را تهیه و تحویل شرکت بیمه بدهید.
برای دریافت خسارت از بیمه برای حوادث مختلفی که در آسانسور رخ داده است و منجر به جراحت و هزینه های بیمارستانی شده است، مدارک زیر ضروری است:
- صورت حساب بیمارستان
- قبوض پرداخت شده
- شرح عمل جراحی
- خلاصه پرونده بیمارستان
- تصویر شناسنامه و کارت ملی مصدوم
مدارک مورد نیاز برای دریافت خسارت درصورت فوت فرد
اگر فرد در زمان استفاده از آسانسور، در اثر حادثه جان خودش را از دست دهد، بیمه آسانسور خسارت او را پرداخت خواهد کرد. مدارک مورد نیاز برای دریافت خسارت از بیمه نامه یاد شده شامل مدارک زیر است:
- کپی برابر اصل گواهی فوت
- کپی برابر اصل شناسنامه باطل شده
- کپی برابر اصل گزارش نیروی انتظامی
- کپی برابر اصل گزارش پزشکی قانونی
- کپی برابر اصل گواهی حصر وراثت
- رای دادگاه
شرایط عدم پوشش بیمه آسانسور چیست؟
بیمه خسارت های ناشی از حادثه در آسانسور را پوشش می دهد. بدیهی است در بعضی از موارد مانند:
خسارات عمدی بیمه گذار، خسارات ناشی از انفجار هسته ای و رادیو اکتیو، جنگ، آشوب، شورش و موارد مشابه را پوشش نمی دهد. همچنین خسارات ناشی از حوادث طبیعی مانند سیل، زلزله، صاعقه و موارد مشابه دیگر که بیمهگذار در ایجاد آن نقشی ندارد. همچنین در بعضی از موارد خساراتی در اثر تخلف از قوانین و نظامات دولتی به وجود می آید را پوشش نمی دهد. باید توجه کنید که بیمه آسانسور فقط خسارات در حین استفاده از آسانسور و داخل کابین را پوشش می دهد.
برای انتخاب و دریافت بیمه آسانسور مناسب می توانید فرم و پرسش نامه را در سایت و یا نمایندگی مورد نظر مراجعه کرده و تکمیل کنید.
برای مطالعه بیشتر: